tisdag 5 juli 2016

Oskars surdegspizzadeg



Under våren har Oskar fått väldig fart på vår surdeg och Melker älskar surdegsbröd så mycket att han ber honom baka allt möjligt på surdeg. Hamburgarbröd, baguetter och pizza, allt ska vara surdeg! Just surdegspizza tycker jag är otroligt lyckat, så jag har bett Oskar att skriva ner receptet.

Oskars pizzadeg på surdeg

1 dl surdeg
1 tsk honung
3 dl vatten
1 msk olivolja
390 g vetemjöl
1 msk flingsalt

Gör så här

Rör ut honungen i surdegen. Blanda med vatten och olivolja. Rör i mjölet och när det tagit ihop, häll ut på bakbord.

Knåda till en jämn deg. Knåda gör du genom att vika, pressa, vrida, vika, pressa, vrida och fortsätta så. 


Strö flingsaltet över degen och vik in. 


Forma två lika stora bullar och lägg i mjölade, djupa tallrikar. Täck med folie. Ställ degen i kylen och låt stå i 18 till 24 timmar. Om du ska använda degen inom 6-18 timmar, låt degen stå framme trettio minuter innan du ställer in den i kylen. 


Plocka fram i kylen när du börjar förbereda pizzapåläggen. 


Kavla ut på kalla plåtar, lägg på fyllning och grädda i supervarm ugn. Vi brukar grädda på 250 grader för går vi upp till 300 går säkringen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar