torsdag 12 juni 2014

Sockerfria chokladbollar med jordnötssmör


Det stod en halv burk jordnötssmör längst in i kylen och med 2 ½ vecka kvar till flytten, behövde jag använda den till något. Jag googlade lite och hittade ett spännande recept på Jordnötschokladbollar hos Baka sockerfritt. Jag gjorde nästan som receptet, men bytte ut sötströ mot honung, ökade mängden choklad och havregryn samt dubblerade satsen. Blev hur gott som helst. Det smakar som hemmagjorda snickers, fast utan sockerchocken. Jag tänker låta barnen provsmaka när de kommer hem från förskolan. Förutsatt att det finns några kvar, dvs.

Sockerfria chokladbollar med jordnötssmör

100 g jordnötssmör
5 msk havregryn
2 msk kokosflingor
1½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 msk kaffe
1,5 msk honung

½ dl kokosflingor att rulla bollarna i

Gör så här

Blanda alla ingredienser till en chokladbollssmet. Om jordnötssmöret är väldigt hårt, låt det stå framme i rumstemperatur en stund. Gör små bollar av degen och rulla i kokosflingor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar