torsdag 10 december 2015

Fruktremmar av äppelmos


Jag öppnade en burk äppelmos och den luktade cider. Den hade jäst men smakade inte längre jäst utan bara lite alkohol. Inte så gott på havregrynsgröten men vi såg genast möjligheter. Oskar passade på att baka julens vörtlimpor och av det som blev kvar gjorde jag fruktremmar eller fruktläder som det också kallas. Den syrliga smaken av äppelcider gifte sig perfekt med alla vörtkryddor och i fruktremmarna var syran en välkommen krydda. De fick tummen upp av både barnen och mig. Så här gör du fruktremmar:

Fruktremmar av äppelmos

Bred ut äppelmos på ett bakplåtspapper till en ca 2mm tjock platta. Sätt in i ugnen på ca 75 grader och torka i ugnen 2-3 timmar. Tag ut plåten när allt torkat men fortfarande är lite segt. Skär i långa remmar. Förvara i papperspåse i plast låda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar