Den perfekta mjölkfria tårtan
Eftersom Noa inte tål mjölk har jag sedan hans ett-årsdag experimenterat med att göra tårtor som är mjölkfria. Till Fars-dag lyckades jag äntligen komponera en tårta som är så god att hela familjen älskade den och den är mjölkfri!
Mjölkfri marsipantårta
Du behöver:1 tårtbotten - jag använder Bakglädjes tre-glas-metod när jag gör tårtbottnar.
1 marsipanlock - kavla själv eller köp ett färdigt
Dekorationer - de här chokladrosorna med löv i sugarpaste är vår favorit när vi inte orkar göra egna.
Fyllning 1
3 mosade bananer
1 krm vaniljpulver
Fyllning 2
Mosade frysta ekologiska jordgubbar, eller skivade färska
Chokladkräm
0,75 dl havregrädde, imat eller liknande
5 msk potatismjöl
5 msk kakaopulver
0,75 dl råsocker
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Blanda potatismjöl, kakaopulver, råsocker och vaniljpulver i en kastrull. Häll på grädden och koka upp försiktigt medan du vispar. Låt koka 2-3 minuter. Låt krämen stå och kallna 3-4 timmar. Krämen blir supergod och kan även användas som mjölkfri chokladpudding.
Fyll tårtan och lägg chokladkrämen utanpå (där du skulle ha lagt grädden). Lägg på lock och dekorationer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar